The Retro Family project

Wij van The SEO Family zijn, zoals de naam al doet vermoeden, familie van The Retro Family. Het is ons eerst opgestarte bedrijf welke we succesvol hebben overgedragen aan een tevreden nieuwe eigenaar. The Retro Family is een online warenhuis waar je speciale retro spulletjes kan kopen die je huis een mooi design zullen geven met een knipoog naar vroeger.

De kracht van The Retro Family ligt in de uniekheid van zijn concept en kwaliteit waarmee het uitgevoerd is. De vele verschillende retro producten vormen een familie omdat ze allemaal dezelfde retro stijl herbergen. Het vinden van de juiste producten is ontzettend belangrijk en het concept van de website, of het digitale huis, waarin deze komt te staan is de volgende stap. Wij waren destijds gaan zitten met een professionele illustrator waarmee we niet alleen een logo hebben gemaakt, en een familie hebben geïllustreerd, maar zelfs een heel achtergrond verhaal hebben gecreëerd in de stijl van een oud stripboek, waar stiekem ook nog de achterliggende filosofie mee wordt uitgebeeld.

The Retro Family is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in zijn gebied en behelst op dit moment maarliefst 181 nummer 1 posities op de meest uiteenlopende onderwerpen. Het is de nummer 1 op zoekwoorden met hoge zoekvolumes zoals ‘platenspeler’, ‘retro koelkast’, ‘flat cap’ en staat zelfs in de top 10 met zoekwoorden als ‘broodrooster’, ‘waterkoker’ of ‘magnetron’, zonder daar een focus op te hebben gelegd.

Stap 01

Creëer een uniek aanbod

Onderscheid jezelf d.m.v. het hebben van een uniek aanbod van producten of services. Is dit niet mogelijk? Verpak het dan zo dat de manier waarop je het aanbiedt uniek is, pakkend is en dicht bij je staat. Focus naast de producten op het aanbieden van een bijzondere shopervaring.

The Retro Family project

Stap 02

Concept Creatie

Heb je je marktonderzoek, concurrentieanalyse en doelgroepanalyse achter de rug en weet je waar je naartoe wilt gaan? Dan is het nu tijd om het huis tot leven te brengen door het creëren van een concept. Bepaal de kleuren, creëer het logo en bepaal of je illustraties wilt die een concept echt een eigen gezicht kunnen geven.

Stap 03

Vind het zoekvolume

Je succes online hangt vervolgens af van zo goed mogelijk gevonden kunnen worden door je klanten én het zo laag mogelijk houden van je eigen kosten om dat te bereiken. The SEO Family specialiseert zich in Search Engine Optimization (SEO), omdat dit de beste Return On Investment (ROI) heeft van alle marketing vormen.

The Retro Family project

Nieuwsgierig naar wat wij voor jou kunnen doen?